Uitzwaailoopje – ready to go

laatsteVanmorgen dan de laatste km’s op Nederlandse bodem. En de omstandigheden waren precies zoals het hoort voordat je aan een groot avontuur begint. Heel gewoon. Nat, winderig en toch nog fris.

Beetje zenuwachtig, optimistisch maar gespannen. Want hoe bereid je je voor op 56 kilometer? 56 kilometer in wie weet wat voor condities. Het zal warm zijn, heet misschien. Te weinig waterposten. Onderweg worden Zuid Afrikaanse gelletjes uitgedeeld (= aardappels) voor de extra carbo’s.  Daar aan zee kan het knetterhard waaien. Hoe is de weg?  De start is om half 6 ‘s morgens, de eerste 10 km in het donker. De route is aangepast, door bosbranden was Chapmans Peak onveilig. Nu de OuKaapse weg. De hellingen zijn nu nóg steiler.  Het lijkt wel de Elfstedentocht.

100 shirts in de koffer. Ongelofelijk. Iedereen om ons heen die meedoet. Dank jullie wel.

Komende week wordt een feest. Beetje lopen, veel gezelligheid en heel af en toe misschien een biertje :-).  Paul Vorwerk, Barry Quayle, Michel Groesbeek, Brad Brown, de Atlantic Sthelic Club, de Harfield Harriers we gaan ze allemaal zien in Zuid Afrika. En wie nog allemaal meer?

Want behalve de uitdaging van de loop draait het om de lol en de vriendschap die hardlopen kan brengen!