Connecting runners!

Op 4 april 2015 lopen Marco en Ed de OMTOM, de Old Mutual Two Oceans Marathon.
Dit is niet zomaar een marathon, maar 56 kilometer rond Kaapstad in Zuid Afrika. Hier steken we 2 bergpassen over en zien we onderweg zowel de Atlantische als de Stille Oceaan. Deze video geeft je een idee wat voor avontuur we tegemoet gaan.

Naast de uitdaging die het natuurlijk is om deze 56 kilometers te volbrengen, gaat deze loop over de lol en vriendschap die je met hardlopen zo vaak vindt. Wij hebben een plannetje bedacht waardoor we onze unieke ervaring kunnen delen. Want als er één sport is die toegankelijk is voor iedereen, dan is dat hardlopen, en speciaal geldt dat voor Afrika.

Wij zijn een week in Zuid Afrika en gaan daar de verbinding leggen met een lokale atletiekclub of school vereniging in één van de townships rond Kaapstad. Het eerste contact is reeds gelegd en in de week voorafgaande aan de wedstrijd zullen we lokale lopers ontmoeten.

Het idee is als volgt. We gaan shirtjes ruilen, net als in voetbal. En jij kan meedoen! Beter nog; we vinden het erg leuk als je meedoet! Je neemt één van je hardloopshirtjes (waar je er vast veel te veel van hebt), maakt van jezelf een foto in dat shirtje. Dat shirtje nemen wij mee naar Kaapstad. Daar geven we dit shirt aan een Zuid-Afrikaanse loper en maken ook daar een foto van. En – als je geluk hebt – krijgen wij ook een shirt van hem/haar en nemen dat mee terug voor jou. En zo is de link gemaakt. En wie weet wat voor nieuwe avonturen er voor je klaar liggen?

Doe je mee? Onze Facebookpagina Shirtjesruilen staat klaar en daar kan je je foto achterlaten. Dit kan ook via Instagram of Twitter, jij bepaalt. Verpak je shirt in een afgesloten plastic tas, zet je naam er op en lever deze af bij Marco of Ed.

Trouwens: mocht het zo zijn dat je er zoveel hardloopschoenen in je kast liggen dat je niet meer weet wat er mee te doen (je hebt tenslotte maar 2 voeten), wij vinden het niet erg om je oude/ongebruikte schoenen mee te nemen voor een Zuid-Afrikaanse loper.