And the winner is..!

Abdi-SamTijdens de kick-off op zaterdagavond in Hotel Zuiderduin is de leukste bijdrage beloond met een gesigneerd shirt van Abdi Nageeye. Sam Ward uit Melbourne was de gelukkige!
Sam heeft via de Facebook-pagina van Shirtjesruilen Monique ontmoet. Op zaterdagochtend hebben ze samen een trainingsloop over het strand gedaan. Met vooraf een ‘shirt swap’.
Kijk voor alle inzendingen op www.facebook.com/shirtjesruilen

Gezamenlijke run
Sam is voor een paar maanden op reis door Europa en wilde graag meedoen aan een gave halve marathon. Haar vrienden in Londen – waar ze op dat moment verbleef – tipten haar. ‘Egmond could be a great overseas half marathon’.
Monique-SamSam las op de website van Egmond Halve Marathon over het initiatief Shirtjesruilen. ‘That would be great! Meeting a Dutch runner on my trip to Egmond’. Ze reageerde op een post van Monique. Op de zaterdag voor de Halve van Egmond maakten ze kennis, dronken een kop thee en ruilden hun shirts. ‘I had to check with my club first if it was allright to swap my clubshirt. Their response was enthousiastic, go girl’. Daarna deden ze een gezamenlijke trainingsrun over het strand van Egmond. Gaaf! Dit is exact waar Shirtjesruilen over gaat, het ontmoeten van andere lopers. Het shirt is vervolgens de tastbare herinnering.
Sam was overigens zo enthousiast over Monique’s shirt dat ze er de volgende dag de Halve van Egmond in heeft gelopen!

Kick-off
Abdi Nageeye werkte graag mee aan het initiatief en nam een door hem gesigneerd shirt mee naar de Kick-off in hotel Zuiderduin. Na de presentatie van hem, Choukoud en Butter namen Ed en Marco het podium over en vertelden hoe Shirtjesruilen is ontstaan. En waarom Le Champion en zij deze pilot draaiden tijdens de Egmond halve marathon. ‘Zowel Le Champion als wij hebben loopbeleving en verbinden van lopers als speerpunt. We vonden elkaar snel en besloten samen te gaan werken’. Zo gezegd, zo gedaan.

Hun presentatie eindigde met een overzicht aan deelnemers die hun shirt én verhaal hadden gepost op Facebook. De inzending met het leukste verhaal werd gekozen: Sam! Lees haar hele verhaal op de Shirtjesruilen Facebook-pagina.